Амерички математичар тврди да зна шта се десило на лету МХ370

B92
Амерички математичар тврди да зна шта се десило на лету МХ370

Остин - Професор математике тврди да је ријешио дијелове мистерије несталог авиона "Малаyсиа Аирлинес" на лету МХ370 за којим се безуспјешно трага више од годину дана.

Теоретичари завјере понудили су до сада бројне сценарије, међу којима је и онај да су авион с 239 путника и чланова посаде на путу из Куала Лумпура ка Пекингу отели ванземаљци, али реалност је мало другачија, поручује математичар др Гунг Чен с тексашког универзитета.

Он је помоћу рачунара направио моделе кретања авиона који наговјештавају да је летјелица вертикално заронила у Индијски океан и није се распала.

Симулација несреће објашњава мистерије које су се развиле у вези с нестанком и неуспјеле потраге за МХ370 - као што су непостојање дијелова олупине и проливене нафте на површини.

Др Чен тврди да су тијело авиона и крила потонули брзо што објашњава непостојање нафтне мрље на површини океана.

Др Чен каже: "Прави посљедњи тренуци МХ370 ће вјероватно остати мистерија све док једног дана црна кутија не буде коначно оспособљена и декодирана. Али форензичари снажно подржавају теорију да је МХ370 пао у океан понирући носем на доље", преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана