Ако ванземаљци постоје, огромни су?

Агенције
Ако ванземаљци постоје, огромни су?

Судећи према новим истраживањима базираним на опсервацији наше планете, ако ванземаљци постоје, онда су огромни.

Наша фасцинација ванземаљцима је повезана са тиме што не знамо ништа о њима. Ми претпостављамо, замишљамо, снимамо филмове о њима, а при тим их најчешће замишљамо као “мале зелене”. Међутим, судећи по теорији једног научника, ванземаљци би заправо могли бити огромни.

Истраживање козмолога Фергуса Симпсона, научника са Универзитета у Барселони, показало је да ванземаљци могу бити тешки до 300 кг. Теорија је настала опсервацијом наше планете.

Научник се базирао на величини тијела живих бића на Земљи како би процијенио колика бића би се могла налазити у свемиру.

Наиме, на Земљи већим животињама треба више ресурса и због тога их је мало. На нашој планети доминирају мањи облици живота, међу којим су и људи.

Мада, Симпсон је додао како чак ни Земља можда није добар примјер, зато што је већина ненасељених планета које би потенцијално могле крити облик неке врсте живота, по величини ближа Марсу него Земљи.

Мишљења међу научницима поводом ове теорије су подјељења. Док се једни научници слажу са Симспоновом теоријом, други је оспоравају због недостатка доказа.

“Теорија је интересантна, али немамо конкретних података с којим можемо радити”, изјавио је научник с Института СЕТИ Сет Шостак. Додао је да Симпсон није узео у обзир гравитацију, као ни теорије еволуције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана