11 начина на који вам Coca Cola може помоћи у кући

Aгенције
11 начина на који вам Coca Cola може помоћи у кући

Један од састојака који се налази у Coca-Coli је сода бикарбона, а ријеч је о алкалној супстанци која може итекако помоћи у чишћењу, како простора у којем живите, тако и вашег тијела и ствари које посједујете.

Очистите лонце
Дно лонаца након неког времена постане црно и толико прљаво да се једноставно више не да опрати. На то циљано подручје пролијте мало Coca-Colе и оставите неко вријеме. Можда ово газирано пиће неће уклонити сву, али ће уклонити већину прљавштине.

Рђаво посуђе
Рђаве предмете преко ноћи уроните у Coca-Colу и изрибајте ујутро. Рђа ће ‘опустити’ и моћи ће се знатно лакше уклонити. Такође, с обзиром да Coca-Colа продире чак и кроз рђу, чврсто стегнуте и рђаве вијке лакше ћете одвити ако неколико минута раније на њих нанесете Coca-Colу.

Очистите тоалет
Брине вас онај тврдокорни каменац на дну WC-шоље који не можете изрибати ни четком? Улијте у шољу Coca-Colу која ће без проблема одрадити тај посао.

Очистите прозоре
Умјесто стандардних средстава за чишћење, можете искористити и Coca-Colу како бисте с прозора уклонили прљавштину и масноћу.

Уклоните мрље с одјеће
На мрљу на одјећи пролијте мало Coca-Colе и оставите да се потпуно упије. Наравно да ће мрља промијенити боју због утицаја соде, али након што одјећу оперете у веш машини, мрља ће нестати.

Одледите вјетробранско стакло
Заледила су вам се стакла на ауту, а при руци немате стругалицу за лед? Coca-Colа ће послужити као одлично средство за одмрзавање стакала и након само неколико минута лед ћете моћи уклонити много брже и дјелотворније.

Учините нешто за свој травњак
Када Coca-Colа исхлапи, улијте је у спремник за компост како бисте микроорганизмима помогли да компост брже претворе у ефективно гнојиво за ваш травњак и врт.

Ублажите бол
На циљано подручје нанесите Coca-Colу како бисте ублажили бол од убога пчела и комараца. Такође, ако вас боли стомак, попијте Coca-Colу – изједначиће пХ вриједност у вашем желуцу и привремено ублажити жгаравицу и пробавне сметње.

Престаните штуцати
Ухватила вас је невјеројатна штуцавица? Прогргљајте мало Coca-Colе и штуцавица ће одмах престати!

Уклоните гуму за жвакање из косе
На прамен косе у који се уплела гума за жвакање нанесите Coca-Colу и пустите да одстоји неколико минута. Уз мало стрпљења цијелу ћете је уклонити.

Ријешите се кукаца
Кукце привлачи слатка арома, па их намамите тако што ћете у пластичну чашу улити мало Coca-Colе. Кад се кукци дођу ‘осладити’, остаће заточени у чаши, те вам више неће досађивати по стану. Такође, ако се желите ријешити мрава или жохара, Coca-Colа ће их сигурно ‘потаманити’.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана