10 чудних чињеница о Бермудском троуглу

Агенције
10 чудних чињеница о Бермудском троуглу

За Бермудски троугао су скоро сви чули. Готово да нема особе која не зна за овај дио наше планете, а исто тако готово нема морнара и пилота који при кретању кроз ово подручје нису добро отворили очи. Неки спомињу магнетизам, неки гасове, Атлантиду, гусаре и ванземаљце, а ми вам на једном мјесту обједињујемо неке од најчешћих мистерија које окружују Бермудски троугао.

Бермудски троугао, назив је за морски троугао између Бермуда, Флориде и Порторика у Атлантском океану, са површином од око 1.140 квадратних километара.

Иако је то заправо туристички рај, с дивним пјешчаним плажама и палмама, постоје многе занимљиве теорије о овом подручју. Неке су релативно прихватљиве, а друге су заиста смијешне.

Подручје Бермудског троугла је познато као простор гдје су без икаквог објашњена нестајали бродови и авиони, а први записи о нестанцима бродова на том подручју сежу у давни 15. вијек.

Овај видео у три минута приказује десет занимљивих чињеница о овом подручју и његовим никад откривеним тајнама:

- 6 морнаричких бомбардера САД је нестало 1945. године, као и спасилачки тимови који су послати да спасу посаде. Прије него што је 27 мушкараца нестало, пилот је путем радија извјестио команду да све изгледа чудно, чак и океан.

- Брод Кристофера Колумба пловио је мирним водама Бермудског троугла 1492. године када је примјетио чудна очитавања на компасу као и ватрену куглу на небу.

- Током прошлог вијека у Бермудском троуглу је изгубљено 1.000 живота, а сваке године у просјеку нестану 4 авиона и 20 бродова.

- Брус Гернон тврди да је изгубио 28 минута након што је пролетио кроз облачни тунел који је промјенио ток времена. Авион је нестао са радара да би се потом појавио у Мајами Бичу.

- Свјетла авиона Ирвинга Риверса примјећена су 2 километра од земље 1978. године, али је он буквално у тренутку испарио док је пажња контролора на тренутак била скренута на друге ствари.

- Испод морског дна Бермудског троугла заробљенеи су високи нивои метана. Када се један од тих гасних џепова ослободи, у стању је да подигне густину воде и може да потопи бродове на површини.

- Змајев троугао представља дупликат Бермудског троугла у Пацифичком океану. Проглашен је опасном зоном 1950. године када је 700 морнара нестало за свега 2 године.

- Поједини вјерују да се испод Бермудског троугла скрива изгубљени град Атлантида и да његови енергетски кристали ометају рад компаса и радара.

- 306 особа је изгубљено када је брод морнарице САД УСС Киклоп нестао 1918. године. То је највећи губитак живота који је морнарица забиљежила ван борбе.

- База за тестирање САД под називом AUTEC, позната као и поморска Зона 51, налази се близу Бермудског троугла и у њеној зони наводно су примjећени бројни неидентификовани летећи објекти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана