Званично престаје производња McLarenа 12C

Агенције
Званично престаје производња McLarenа 12C

Компанија McLaren је одлучила да заустави гласине о судбини модела 12C које круже разним сајтовима и форумима. Издали су званично саопштење у којем потврђују крај производје овог модела.

Оваква одлука је била очекивана јер нико није видио смисао у истовременој производњи модела 12C и новог модела 650S, који су у великој мjери слични један другом.

McLaren је 4. априла обајвио саопштење у којем се наводи да престаје са производњом модела 12C због фокуса на нови 650S купе и спајдер, које можемо сматрати редизајнираним верзијама "дванаестице" са другим именом.

Сви власници "старог модела" добили су ово обавjештење писмом у којем се још наводи да ће њихова возила бити бесплатно унапређења како би била што сличнија најновијим моделима.

Ова унапређења подразумjевају Active Aero софтвер који управља задњим спојлером и претвара га у ваздушну кочницу као и системом DRSС који смањује отпор који 12C пружа кретању кроз ваздух при високим брзинама.

Унапређење обухвата и мултимедијални систем IRIS (ради на Андроид платформи) док ће дигитални радио и камера за ход уназад власницима бити понуђени уз доплату.

У McLarenу кажу да је једини разлог за овакву одлуку велика количина поруџбина за нове моделе због којих већ сада знају да ће бити потпуно заузети у слиједећих 6 мјесеци.

Ово је веома свјежа информација тако да још увијек не знамо како ће утицати на вриједност половних McLarenа 12C и да ли је бесплатно осавремењивање модела (друго по реду) довољно да не наљути власнике који су издвојили позамашну своту за овај супераутомобил.

Из ове перспективе и када је ријеч о вредности аутомобила, поставља се питање да ли су купци који су се опредјелили за Ferrai 458 Italia боље прошли на дуге стазе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана