ЗУБР представио Ладу Ниву Монстер, кошта 44.000 еура

Кликс
Foto: принтскрин

У јулу прошле године Лада је представила најбољи модел Нива Бронто као свој најспособнији продукцијски теренац, али Нивина платформа се лако може надоградити, што је искористила њемачка компаниј ЗУБР.

ЗУБР је представио значајно модифицирану Ниву коју је назвао Нива Монстер. Ријеч је о мањем теренцу с побољшаним овјесом, који му омогућава да буде 150 мм више одигнут од тла у односу на стандардну Ниву, тако да укупни клиренс износи 235 мм. Нива је добила масивне Ханкук Дyнапро МТ гуме и вањски усис зрака, тако да се може кретати и дубље у води него раније.

Лукови точкова су шири како би било довољно мјеста за оф-роад гуме, а нови мат црни браници помажу код прилазног и одлазног угла. Резервни точак је постављен на вратима пртљажник.

Унутрашњост је у мат зеленој боји, а специјална боја штити каросерију од хрђе и дубоких огреботина. Округла ЛЕД свјетла су задржана с оригиналног модела.

Испод хаубе је све фабричко, ту је и даље стари 1,7-литарски атмосферски четвероцилиндрични мотор који развија 82 КС и 129 Нм обртног момента. Снага се преноси на сва четири точка преко петостепеног мануелног мјењача.

Модификована Нива у Њемачкој кошта 44.000 еура.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана