Зимска опрема за аутомобиле у БиХ од данас није обавезна

klix.ba
Зимска опрема за аутомобиле у БиХ од данас није обавезна

Сарајево - Возачи у БиХ према важећем закону од данас нису обавезни посједовати и користити зимску опрему.

Кориштење зимске опреме је било обавезно од 15. новембра 2016. до 15. априла 2017. године, односно до данас и то без обзира на временске услове који су владали у том периоду.


Казна за непосједовање обавезне и зимске опреме износила је 40 КМ. Као и сваке године, полицијски службеници су провјеравали возила, а несавјесни возачи који нису посједовали потребну опрему те тако угрозили себе и друге учеснике у саобраћају, кажњавани су према законској одредби.

Од данас је вријеме за љетне гуме, а најпопуларније и вјероватно најрелевантније тестове гума могуће је пронаћи на страницама Њемачког ауто-мото клуба ADAC, док једнако добре, ако не и боље тестове проводе специјализовани магазини као што је, такође њемачки, Auto motor und sport.

За прво упознавање са актуелним моделима и њиховим перформансама ово ће бити сасвим довољни водичи који на једном мјесту окупљају све гуме које занимају возаче.

Када је ријеч о складиштењу гума, прије скидања их треба означити према позицијама (предње, задње), потом их скинути и опрати те добро обрисати, како би се спријечила корозија. Такође, препоручује се вађење заглављених каменчића и шљунка из профила гума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана