Застрашујући снимак: Како изгледа кад Бугати јури 400 на сат VIDEO

B92
Foto: bugatti chiron

Bugatti Chiron препун је модерне технологије, али у исто вријеме остаје вјеран конвенционалним рјешењима погонског система.

Један је од посљедњих представника старе гарде која полако уступа мјесто електричним насљедницима. У срцу овог изванредног модела је осмолитарски, 16-цилиндарски бензинац, који производи чак 1.500 коњских снага и 1.600 Нм. Повезан је са аутоматским мјењачем који преноси овај огромни потенцијал на сва 4 точка.

Према фабричким подацима, Bugatti Chiron у оптималним условима може достићи 100 км/х за 2,5 секунди и развити максималну брзину од 420 км/х, па му у томе може парирати само пар модела са конвенционалним погоном, као што су Коенигсегг Регера и Хеннессеy Веном ГТ.

О каквом се аутомобилу ради, најбоље показује овај снимак настао на ауто-путу у Њемачкој на коме се види како моћни Bugatti Chiron убрзава. Застрашујуће је да се мјерење завршава тек на 414 км/х.

Највише изненађује да након што пређе 300 км/х, аутомобил не губи снагу док се игла брзиномјера и даље брзо помјера.

Иако је тест изведен на једној од квалитетнијих дионица Аутобана са три траке, на дугачком правцу (10-ак км), треба напоменути да је оваква брзина на јавној саобраћајници, чак и у условима слабог саобраћаја, далеко је од безбједне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана