Зашто је купац у Кини разбио вјетробран на свом Тесли С?

Агенције
Зашто је купац у Кини разбио вјетробран на свом Тесли С?

И док први власник Тесле С у Хрватској не скрива одушевљење својим аутомобилом, један кинески купац овог возила исказао је незадовољство према Тесла Моторсу на неуобичајен начин.

До сада је забиљежено неколико случајева да богати власници демолирају сопствени скупоцијени аутомобил због тога што су незадовољни квалитетом возила или сервисним услугама. Власник Тесле С из Кине који је из протеста поломио вјетробранско стакло на свом аутомобилу тек што га је преузео од продавца, имао је другачији мотив.

Ни то што је једва чекао да му Тесла Моторс испоручи нови Модел С и што је за њега издвојио милион јуана (око 127.000 евра) није спречило купца да свој бијес и љутњу према америчком произвођачу искали на сопственом аутомобилу.

Џу Џинљуан, који је разбио вјетробрана на возилу по преузимању из продајног салона у Пекингу, тврди да је то урадио из протеста јер га је разљутила ароганција компаније. Џинљуан предводи групу незадовољних купаца Тесле С у Кини који су огорчени због кашњења испоруке својих аутомобила.

Он је изјавио да су му у Тесла Моторсу почетком априла обећали да ће добити своје возило у року од шест недјеља и да то нису испунили. Осим тога, с обзиром да је још у октобру 2013. уплатио првих 250 хиљада јуана (30.000 евра) као учешће за куповину аутомобила, очекивао је да ће бити један од првих власника Тесле С у Кини.

Међутим, у априлу 2014. установио је да за купце у тој земљи који нису из Пекинга и Шангаја не важи правило "ко први плати, први и добије ауто". Тесла Моторс тада му је објаснио да приликом испоруке приоритет имају они купци који живе у областима гдје већ постоји сервисна мрежа и пуњачи батерија, а због кашњења,

Иако није постао први власник Тесле С у Кини, Џу Џинљуан ће остати забиљежен као прва незадовољна муштерија америчког произвођача електричних аутомобила која је намјерно оштетила сопствено возило.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана