Закуцао се у продавницу туђим Ferrariјем од 400.000 €

Агенције
Закуцао се у продавницу туђим Ferrariјем од 400.000 €

Најновији инцидент који се догодио у Италији потврдио је тезу да није баш памjетно препустити снажне аутомобиле радницима из хотела или гараже.

Власник Ferrariја 599 GTO из Холандије узалуд је чекао испред једног римског хотела да му из гараже довезу његов аутомобил.

Умjесто испред улазних врата у хотел Еџедра, радник из гараже "упаркирао" је скупоцjено возило у оближњу продавницу, при чему је предњи дио Ferrariја потпуно уништен:


Роберто Цинти (38), који је сједио за управљачем слупаног аутомобила изјавио је полицији послије удеса да је грешком умјесто кочнице притиснуо папучицу за гас. Он тврди да га је збунио полуатоматски мјењач на возилу.

Ferrari је због његове грешке силовито убрзао и закуцао се у једну продавницу, а возач је завршио у болници - због претрпљеног шока.

Чини се, ипак, да је до удеса дошло зато што Цинти, уосталом као и већина обичних смртника, није имао искуства у вожњи тако снажног и брзог аутомобила као што је Ferrari 599 GTO.

Представљен 2010. као тек трећи Ferrariјев модел у историји који је понио престижну ознаку GTO (Gran Turismo Omologato), и први такве врсте који има дозволу да се креће по јавним путевима, овај аутомобил има мотор од 670 кс. Произведено је свега 599 примjерака.

Ferrari 599 GTO до стотке стиже за 3,3 с, док максимална брзина премашује 335 km/h.

Џереми Кларксон, бивши водитељ емсије Top Gear окарактерисао је 599 GTO послије теститања као "кучкиног сина" и критиковао га због подуправљања у вожњи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана