"Закотрљала" се нова Шкода Octavia

Agencije
"Закотрљала" се нова Шкода Octavia

У фабрици Млада Болеслав почела је серијска производња четврте генерације Шкодиног бестселера.

Нова Octavia дебитовала је на свечаности у главном граду Чешке, половином новембра, када су јавности представљене лимузинска и караван верзија.

Како су у Шкоди и најавили, у продаји ће се најприје појавити Octavia караван, да би пар недјеља касније стигла и лимузина. У складу са тим, прво је почела производња Octavie Combi.

Чешки произвођач наводи да је нова Octavia пространија и безбједнија него икад прије.

Иначе, током претходне три генерације укупно је произведено преко 6,5 милиона примјерака овог модела који је све популарнији у Европи и спада међу најтраженије аутомобиле у земљама попут Чешке, Аустрије, Финске и Швајцарске.

Четврта генерација модела Octavia (или пета, ако бисмо рачунали оригинал који се производио 1959-1971.) стилски је модернизована – како споља, тако још више унутра, и опремљена је најсавременијим системима асистенције и безбједносним технологијама, као и другим садржајима, попут трозонске "климе", чиме се овај аутомобил приближио Шкодином топ моделу Суперб.

У Шкоди са поносом истичу да је Octavia Vombi тренутно најпродаванији караван на европском тржишту, а као и претходник и овај има пртљажник завидне величини од 640 литара. Ни лимузинска верзија не заостаје ту много са својих 600 литара.

Како се наводи, планирано је да свакога дана из фабрике изаше 1.150 примјерака нове, 4. генерације Octavia.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана