Zacoe трансформисао Ferarri 488 GTB инспирисан кинеским ратником

ГС
Foto: Klix.ba

Ферари је представио модел 488 GTB још 2015. године и потом његовог замјеника F8 Tributo 2019. године, но то није спријечило кинеског тунера Zacoe да припреми нови карбонски body kit.

Као инспирација за нови бодy кит направљен од карбонских влакана и намијењен Ферарију 488 GTB послужили су коњ и оклоп кинеског војног генерала по имену Лу Бу, који је описан у историјском роману “Romance of the Three Kingdoms” и популарној серији видеоигара.

Број тунираних примјерака супераутомобила ограничен је на само пет. Карбонски детаљи подсјећају на оклоп коња, али је њихов облик инспирисан опремом ратника приказаног у игри Dynasty Warriors 9.

Body kit подразумијева наглашени предњи сплитер, екстензије за прагове и стражњи дифузор, као и фиксни стражњи спојлер сличан оном који има модел 488 GT3 EVO. Кинески тунер тврди да додаци унапређују аеродинамику, топлоту и турбуленције.

Аутомобил је значајно спуштен јер сада има сет афтермаркет фелги, а тунер није навео никакве модификације 3,9-литарског V8 twin-turbo мотора који развија 661 KS и 760 Nm обртног момента. Ту је и нови Fi Ehhaust издувни систем са карбонским завршецима цијеви који омогућава промјену звука по жељи.

Zacoe истиче да је пројект креиран како би се прославила 75. годишњица Ферарија, а цијена засад није позната, преноси Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана