За нову Opel Corsу нема зиме

Агенције
За нову Opel Corsу нема зиме

Како би возачима и путницима омогућили угоднију и безбједнију вожњу и током зимских мјесеци, произвођачи аутомобила чак и мање моделе опремају системима и додацима за најхладније годишње доба.

Дани постају краћи, а температура полако опада. Вожња у зимским мјесецима често подразумијева непредвидиве временске околности и услове на путу, мањи комфор и повећан ризик у саобраћају.

Када је ријеч о безбедности, веома је важна добра видљивост. Због тога је Opel је нову генерацију Corsе опремио ThermaTec вjетробранским стаклом које се одмагљује и одлеђује једним притиском на дугме.

Ова функција, уз задње стакло са гријачима и бочне гријане ретровизороре, омогућава возачу добру прегледност у вожњи и током зиме.

Као и претходна генерација и нова Corsа опремљена је гријаним управљачем и сједиштима, што додатно унапређује комфор у зимским мјесецима.

По жељи, купцима је доступно и додатно помоћно гријање са даљинском контролом и подесивим тајмером за оне који желе да им температура у возилу буде одговарајућа прије него што крену на пут.

Нова Corsа опремљена је и бројним технологијама и системима који повећавају ниво безбједности у вожњи по клизавим путевим.

Списак опреме, поред АБС система и стандардно доступних функција стабилизације у кривинама и помоћи при кочењу, обухвата и програм електронске стабилности, ESP Plus, и систем контроле вуче, Traction Control TC Plus, који регулише рад мотора и кочница.

Пета генерација Opel Corsе имала је премијеру почетком октобра на сајму аутомобила у Паризу, а ускоро стиже и у продајне салоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана