VW Passat са хибридним погоном

Агенције
VW Passat са хибридним погоном

Volkswagen је објавио техничке детаље и фотографије Plug-in хибрида Passat GTE уочи званичне премијере заказане за париски салон аутомобила.

Потреба да се смањи просjечна емисија угљен-диоксида по аутомобилу, навела је Volkswagen да прошири понуду модела са хибридним и електричним погоном.

Послије хибридног Голфа GTE и експерименталног Volkswagenа XL1, представљен је и Passat са хибридним погоном.

Passat GTE заснован је на новој генерацији Volkswagenове лимузине од које се визуелно разликује по другачијим стилским детаљима на бранику и ЛЕД дневним свjетлима у облику слова "C".

Хибридни Passat има и специјалне алу фелне, док је кабина добила плаво амбијентално освjетљење и украсне детаље у истој боји, која је код Volkswagenа симбол за штедљиве и еколошки прихватљиве моделе.

Промjењен је и дизајн инструмент табле која је добила нове садржаје како би возач могао да прати податке о раду хибридног погона, потрошњи и допуни батерија.

Хибридни погонски систем састоји се од 1.4 литарског бензинског ТSI мотора са 156 кс (115 kW) и електромотора који производи 115 кс (85 kW).

Комбинована снага два агрегата достиже 218 кс (160 kW), а ауто располаже са максималним обртним моментом од 400 Нм.

Погонски систем повезан је са точковима преко шестобрзинског аутоматског мjењача са дуплим квачилом.

Аутомобил је у стању да из мjеста до стотке убрза за мање од осам секунди, прије него што достигне максималних 220 km/h.

Volkswagen тврди са Passat GTE има просјечну потрошњу од 2.0 л/100 км, док у атмосферу испушта само 45 г ЦО2 по пређеном км.

Ако се вози искључиво на електрични погон, аутомобил може да пређе до 50 км, а са пуним резервоаром аутономија у вожњи износи 1000 км.

Volkswagen Passat GTE почеће да се продаје у другој половини 2015, када ће се знати више детаља и цијена овог модела, а биће доступан у седан и караван верзији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана