VW диже руке: Постао њихов понос, сада га продају

Агенције
VW диже руке: Постао њихов понос, сада га продају

Продаја легендарне италијанске мотоциклистичке компаније, Фолксвагену би требала да помогне у санирању енормних трошкова које је проузроковала афера диеселгејт

Према посљедњим извештајима медијске куће Ројтерс у Фолксвагену су веома близу доношењу коначне одлуке о продаји мотоциклистичке компаније Дукати која је 2012. године (за 935 милиона долара) дошла под окриље Аудија, а прелиминарни преговори с потенцијалним купцима већ су започели.

Званичних информација из VW-у о продаји Дукатија још увијек нема, али према изворима Ројтерса у VW-у више нису тако категорични као што су били категорични у октобру прошле године, када је предсједник њемачког аутомобилског концерна Ханс Диетер Пöтиш категорично одбијао сваку могућност продаје компанија Дукати, Сканиа и Ман.

И док је Дукати концерну прошле године донео 588 милиона долара, VW и даље издваја огромна финансијска средства за поправљање или откупљивање својих аутомобила у Сједињеним Државама чији су дволитарски дизелски мотори (ТДИ) обухваћени афером.

Према посљедњим информацијама америчких медија, до сада је санирано 244.200 од укупно 475.000 аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана