Волво у Женеви

Агенције
Волво у Женеви

Волво је на Сајму аутомобила у Женеви представио трећег представника посљедње серије концептних аутомобила - Concept Estate. У компанији кажу да Estate додатно наглашава нови дизајнерски језик Волвоа, али истовремено приказује изглед и функционалност ентеријера предстојећих Волво модела.

Овај концепт представља нам нови приступ организације команди у ентеријеру. Традиционални прекидачи и контроле замjењени су великим контролним панелом у централној конзоли, односно великим екраном осjетљивим на додир по узору на таблет.

Иначе Волво концепти постигли су неколико успjеха на сајмовима који су одржани прије женевског.

Concept Coupé је именован најбољим аутомобилом Сајма аутомобила у Франкфурту, док је Concept XC Coupé освојио престижну „Eyes ON Design" награду на Сајму аутомобила у Детроиту. Глобална пажња према Волво концептним аутомобилима све је јача, с обзиром на то да они најављују дуго очекивану нову генерацију СУВ модела XC90 који стиже 2014. године.

Нови Волво Drive-Е мотори од сада су доступни и у моделима В40 и В40 Cross Country. Понуда ће у почетку укључивати два мотора из Drive-Е фамилије четвороцилиндарских агрегата - Т5 турбобензинац снаге 245 КС и D4 турбодизелаш од 190 КС.

Овим моторима биће додати осмостепени аутоматски мjењачи. Ниво емисије угљен-диоксида 190 КС снажног Волвоа V40 D4 са ручним мjењачем износи веома ниских 85 г/км

Од маја 2014. године сви нови Волво модели, осим модела XC90, биће доступни с представницима ове нове фамилије мотора.

Од осталих премијера у Женеви ту су и Волво V70 и XC70 Edition и пету генерацију Волво Ocean Race Edition модела. Волво Ocean Race пакет, инспирисан је свијетом једрења, доступан је у моделима V60, V40, V40 Cross Country и XC60 и подразумијева посебне боје, точкове и детаље у ентеријеру.

V70 и XC70 Едитион модели намjењени су купцима који желе динамичнији изглед и возне особине уз бројне посебне дизајнерске детаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана