Волво проширио понуду електричних модела

б92
Foto: Volvo

Шведски произвођач представио је јефтинију верзију кросовера Ц40 са једним електромотором и рестилизовани СУВ на струју XЦ40 Ричарџ. Волво је понуду електричног модела Ц40 Ричарџ обогатио приступачнијом варијантом коју покреће само један мотор. Ова новина је иначе дио низа ажурирања цијеле линије електричних модела, које укључује и "фејслифтинг" за СУВ-а XЦ40 Ричарџ.

Нова верзија модела Ц40 Ричарџ биће базична опција овог аутомобила, а ослања се на један електромотор који покреће предње точкове.Волво није објавио податке о перформансама, али наводи да ће његова батерија од 69 кWх обезбиједити да Ц40 Ричарџ пређе без заустављања и до 434 км, према WЛТП тест циклусу. За пуњење батерије од 10 до 80 процената капацитета потребно је 32 минута на брзом пуњачу.

Сродни СУВ XЦ40 Ричарџ базиран је на истој платформи и вец́ нуди опцију са једним мотором. Ипак, и овај модел је унапређен, прије свега дизајнерски.Аутомобил је добио нову предњу маску без оквира, ревидирана ЛЕД "Торов чекић" светла са адаптивном технологијом, и нови браник који ц́е га стил приближити моделу Ц40.

Волво је такође додао премиум опцију пресвлака без коже, као и нове боје каросерије, а освежен је и дизајн точкова од лаке легуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана