Волво награђен за најбољи концепт у Детроиту

Агенције
Волво награђен за најбољи концепт у Детроиту

Волво Concept XC Coupe, који је представљен на актуелном ауто-салону у Детроиту, освојио је двије престижне дизајнерске награде.

 Овај аутомобил добио је признање EyesON Design Awards 2014, за најбоље концептно возило на избору организованом на овогодишњем детроитском сајму аутомобила, а освојио је и награду за „најбољи избор боја, графичких детаља и материјала“.

Волво Concept XC Coupe други је од укупно три концептна аутомобила који најављују будући дизајнерски језик овог произвођача.

Као и Волво Concept Coupe, који је приказан 2013. на франкфуртском ауто-салону, Concept XC Coupe демонстрира свестраност нове SPA архитектуре на коју ће бити постављени сви будући Волво модели, почевши од потпуно новог Волвоа XC90, који стиже крајем 2014. године.

„Ово је веома охрабрујуће достигнуће и показује да нови дизајнерски правац Волвоа не цијене само јавност и представници медија, већ и водећи људи у свијету аутомобилског дизајна“, истакао је Томас Ингенлат, шеф дизајна Волвоа.

EyesON Design Awards је догађај који се сваке године одржава у оквиру сајма аутомобила у Детроиту. Жири овог избора сачињавају истакнути дизајнери из аутомобилских компанија и са угледних академија за дизајн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана