Волво купе концепт у Франкфурту

Aгенције
Волво купе концепт у Франкфурту

Салон у Франкфурту, који се одржава од 12. до 22. септембра, поново може да се похвали великим бројем концептних аутомобила. Већ смо писали о спортском "пежоу 308 Р" са 270 коњских снага, а сада је и "Волво" у јавност изашао са првим званичним фотографијама "купе концепта".

Концептни аутомобил је потписао нови шеф дизајнерског тима Томас Ингенлат, а "волво купе концепт" красе велика маска хладњака, дугачка хауба и LED свијетла, док кабином доминирају екран осјетљив на додир који је елиминисао све прекидаче са централне конзоле и трокраки спортски волан.

Такође, стаклени панорамски кров је незаобилазан део опреме "волво купе концепта" који, наравно, користи хибридни погон: 2,0-литарски четвороцилиндрични бензинац је задужен за покретање предњих точкова, док се о задњој осовини "брине" електромотор. Укупна снага система је 400 коња.

  "Форд" је такође концептом најавио нову, другу генерацију популарног породичног модела "С-макс" који ће под хаубом имати и нови 1,5-литарски екобуст мотор, док је "Инфинити" концептом "Q30" представио визију свог компактног модела, чија ће се серијска верзија појавити 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана