Волво Concept Estatetе - повратак традицији

Aгенције
Волво Concept Estatetе - повратак традицији

Волво је представио свој најновији концепт уочи званичне премијере заказане за салон у Женеви. Аутомобил који је дизајниран у маниру претходна два концепта, али и под утицајем класичног модела 1800ЕS из седамдесетих година прошлог вијека, наговјештава нови стилски приступ у обликовању будућих возила ове компаније.

За само пола године Волво је приказао три нова концептна аутомобила који најављују да ће овај произвођач уз нову, Scaleble Product Architecture (SPA) платформу и нове моторе, потпуно редефинисати дизајн својих модела.

Након Concept Coupeа и Concept XC Coupeа, Волво Concept Estatetе заокружује серију узбудљивих прототипова овог произвођача. За другачији стилски приступ најзаслужнији је нови шеф дизајна,Томас Ингенлат.

Волво Concept Estatetе преузима визуелне карактеристике предњег дијела Concept Coupeа, док је задњи дио изведен у Shooting Brake или, једноставније, караван форми. Као и претходна два концепта, и овај аутомобил има само двоја врата, чиме се додатно наглашава његов спортски имиџ.

Спортски ефекат употпуњен је великим 21 инчним алу фелнама, а како би путници имали што више природне свеjтлости у кабини, употребљен је велики панорамски стаклени кров.

Рjешење облика фарова и врата пртљажника већ је виђено на Волво Concept XC Coupeу, који је приказан на детроитском сајму аутомобила у јануару.

Задња свjетла у себи обједнињују вертикални сегмент, карактеристичан за Волво СУВ, кросовер и караван возила, и доњи дио у облику слова "C".

Са друге стране, својом силуетом, најновији концепт је посвета класичном моделу Волво 1800ЕS из седамдесетих година прошлог вијека.

Волво није објавио детаље о погонској јединици, али је саопштено да ће се испод хаубе наћи један од мотора из нове Drive-E серије.

Дизајн ентеријера је поједностављен, са мање дугмади и тастера, захваљујући великом централно постављеном дисплеју величине екрана просjечног таблета, који обједнињује већину команди.

Материјали и форме који су употребљени приликом обликовања елемената кабине, према ријечима људи из компаније треба да допринесу да се путник осјећа као у шведској дневној соби.

Неке од ових детаља видјећемо у новим продукцијским Волво моделима, а најприје на новој генерацији СУВ-а XC90, који би требало да буде представљен до краја године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана