Volkswagen спремио новитете за Голфа

независне
Volkswagen спремио новитете за Голфа

Голф је увијек имао посебан статус код Volkswagenа, а такав ће и остати барем у овој генерацији.

Такав утисак нисмо имали од 2019. године када је представљена садашња генерација. Умјесто Голфа, у први план су дошли електрични модели, а проблеми са електроником и инфотаинментом нису били од помоcћи.

Сада ствари иду саме од себе, тако да ће Голф за неколико недјеља добити значајно побољшање. Кажемо "важно" јер је инфотаинмент данас веома важан купцима, често више на листи приоритета него перформансе возила.

Највећа новост је да инфотаинмент добија нови чип са 25 одсто бољим карактеристикама, па је Волксwаген најавио ову новину као својеврсни фејслифт модела.

Наиме, захваљујући новом инфотаинмент-у, власници ће моћи гласом да контролишу низ параметара уз изреку "хеј Volkswagen ", уз четири пута бржи одзив система.

Систем сада препознаје више фраза, а такође разликује да ли захтјев долази од возача или сувозача. На примјер, одговор навигације након уноса жељеног одредишта траје само пет секунди.

Укратко,Volkswagen каже да су уклонили све што је сметало власницима МИБ3. Дакле, након што додирнете екран прстом, клизачи за јачину и температуру се аутоматски закључавају како би се спријечила нежељена активација.

Нови сензор локације омогућиће контролама покрета да раде боље, са удаљености од неколико центиметара. Рецимо да ће власници постојећих Голфова осме генерације бити позвани да инсталирају нови софтвер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана