Volkswagen представио полицијски Golf на струју

Агенције
Volkswagen представио полицијски Golf на струју

У земљама у којима постоји развијена свијест о потреби да се смањи загађење животне средине у саобраћају, власти се труде да стимулишу куповину возила са нултом емисијом. Осим тога, у возне паркове разних државних и јавних служби, гдје год је то могуће, уводе се возила на електрични погон.

Електрични аутомобили можда нису идеално средство за јурањаву за прекршиоцима по аутопуту, али могу да нађу своје мјесто међу возилима које полиција користи у урбаним срединама, гдје је загађење ваздуха највеће.

Са том идејом Volkswagen је модификовао електрични модел еGolf у полицијско возило.

Аутомобил који је приказан на на сајму полицијске опреме у Лајпцигу, опремљен је свим садржајима које једно такво возило треба да има, попут специјалних ознака на спољашњости и комуникацијских средстава, али и LED ротациона свјетла због мање потрошње струје.

Возне карактеристике остале су непромјењене у односу на стандардну верзију, што значи да је аутомобил погоњен електромотором са 115 кс (85 kW), који развија максимални обртни момент од 270 Нм.

Полицијски еGolf у стању је да убрза од 0 до 100 km/h за 10,4 с. Прије него што му се батерије потпуно испразне, може да пређе 130-190 км, у зависности од брзине и начина вожње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана