Volkswagen мења слоган - збогом Das Auto?

Агенције
Volkswagen мења слоган - збогом Das Auto?

Дизел скандал већ је натерао челнике Volkswagenа да промjене планове за будућност, смање инвестиције и одустану од појединих модела или одложе њихове премијере. Како преноси Ројтерс, најновија "жртва" афере биће чувени рекламни слоган њемачког произвођача.

Volkswagen је у првој половини године имао сјајне продајне резултате најавивши могућност да крај 2015. дочека са титулом највећег свјетског произвођача аутомобила.


Међутим, крајем септембра догодио се скандал са лажирањем емисије издувних гасова модела са дизел моторима, и кола су кренула низбрдо - крај новембра донио је пад продаје на годишњем нивоу од 4,5%.

Volkswagen природно жели да преокрене овај тренд и попорави имиџ у јавности а у томе му помажу стручњаци за маркетинг. Ројтерс сазнаје да је у плану постепено одустајање од слогана Das Auto, по коме је VW од 2007. године био препознатљив свуда у свијету.

Наиме, тврдња да је име Volkswagen синоним за аутомобил као превозно средство, у свијетлу најновијих догађаја превише боде очи потенцијалних купаца.

Иако њемачки произвођач није децидирано навео да је "Das Auto" мртав, портпарол компаније открио је да ће га замјенити нови мото који једноставно гласи "Volkswagen".

Он је најавио да ће нови, поједностављени слоган постепено бити лансиран на тржишта широм свијета.

Одлука да "Das Auto" оде у историју наводно је донијета половином децембра на састанку којем је присуствовало 2.000 Volkswagenових менаџера.

Тада је закључено да након дизел скандла стари слоган звучи претенциозно и да више не преноси праву поруку о компанији која жели да буде лидер у новим технологијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана