Volkswagen корак ближе покретању јефтине ауто-марке

Aгенције
Volkswagen корак ближе покретању јефтине ауто-марке

Према најновијим вијестима, Volkswagen група је поставила основе за пројекат нове нискобуџетне аутомобилске марке којом ће се супротставити конкуренцији на тржиштима у развоју.

Почетком марта магазин Аutocar писао је о томе да у Volkswagenу имају потешкоће око покретања јефтиног аутомбилског бренда који та групација планира већ неколико година.

Наиме, Volkswagen се нашао пред изазовом како да обори производну цијену будућих јефтиних аутомобила, а да истовремено одржи неопходан ниво квалитета и безбједности возила, због чега је читав пројекат био доведен у питање.

Изгледа да је њемачка компанија успјела да превазиђе тај проблем. Како преноси Ројтерс, позивајући се на изјаву пројект менаџера јефтиног Volkswagenовог бренда, Ханса Деманта, утврђен је концепт производње и дизајнирања будућих нискобуџетних аутомобила.

"Све компоненте за јефтине аутомобиле производиће се у Кини, која ће уједно бити и највеће тржиште за ту врсту возила", рекао је Демант.

Према ранијим најавама, цијена јефтиних модела требало би да се креће између 6.000 и 8.000 евра. Осим у Кини, ови аутомобили ће се продавати и на тржиштима Индије и југоисточне Азије, гдје је потражња за јефтиним моделима велика а Volkswagen још увијек није присутан у довољној мјери.

Volkswagen планира да до 2018. постане водећи свјетски произвођач аутомобила, а аналитичари не вјерују да је овај циљ могуће остварити без успјешног нискобуџетног ауто-марке, коју њемачка групација тренутно нема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана