Volkswagen инвестира 86 милијарди евра до 2020.

Агенције
Volkswagen инвестира 86 милијарди евра до 2020.

Групација Volkswagen представила је петогодишњи план инвестиција вредних 85,6 милијарди евра, намjењен јачању присуства групе на страним тржиштима и лансирању нових, "чистијих" модела, не одустајући од пројекта смањења трошкова.

Велики дио ових улагања биће намјењен развоју возила с бољим карактеристикама у погледу еколошких захтјева, наводи се у саопштењу које преноси Ројтерс.

"Наставићемо да инвестирамо како бисмо постали аутомобилска компанија која у први план ставља не само рентабилност, већ и еколошке принципе, уз развој најбољих и најчистијих возила", изјавио је директор групације Volkswagenа, Мартин Винтеркор.

У саопштењу се додаје да ће 41,3 милијарде евра ићи у развој СУВ модела, модернизацију лаких теренских возила, као и у развој електричних возила и оних са хибридним погоном.

Како је наглашено, петогодишњи план улагања не ремети план уштеде који између осталог предвиђа смањење трошкова за групације до 2018. године у износу од пет милијарди евра.

Ројтерс подсјећа да је Волксваген група досада одолијевала европској кризи у аутомобилском сектору, захваљујући, прије свега, добрим резултатима у Кини и Сјеверној Америци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана