Volkswagen Golf Plus (Sportsvan) за 2014.

Aгенције
Volkswagen Golf Plus (Sportsvan) за 2014.

Како ће изгледати наследник модела Golf Plus, Volkswagen је открио на салону аутомобила у Франкфурту 2013. када је представљен Sportsvan концепт. Продукцијска верзија је у припреми, али још увијек се не зна под којим именом ће се овај модел продавати на тржишту.

Концепт Golf Sportsvan који је приказан у Франкфурту готово је идентичан верзији која ће 2014. стићи у продајне салоне њемачког произвођача. Као и код претходног Golfа Plus, оновна идеја приликом конструисања била је да се добије аутомобил заснован на стандардном Golfу, али са више простора у односу на класични хечбек.

Sportsvan је за 134 мм од првог Golfа Plus, што ће допринијети да путници на задњим сједиштима имају више комфора, али и да породица може да спакује више ствари у пртљажник.

У поређењу са стандардним Golfом 7, Sportsvan је дужи за 83 мм, од чега 48 мм одлази на повећање међуосовинског растојања. До значајног повећања простора у кабини дошло је и захваљујући порасту друге двије димензије - ширине за 8, и висине за 126 мм.

У односу на концепт, прототип продукцијске верзије који се види на најновијим фотографијама има кровне шине, нешто мање точкове и незнатне измјене у дизајну предњих и задњих браника, свјетала за маглу и петих врата.

Volkswagen је раније објавио да ће аутомобил у понуди имати 6 бензинских и дизел мотора, распона снаге од 85 кс до 150 кс. Сви агрегати ће задовољавати Еуро 6 норме и стандардно ће бити опремљени стоп-старт системом, што ће допринијети смањењу потрошње горива и до 19 %.

Очекује се да ће насљедник Golfа Plus имати премијеру на ауто-салону у Женеви у марту 2014. године, када ће бити познато да ли ће аутомобил задржати стару ознаку или ће бити назван Sportsvan, по концептној верзији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана