Volkswagen C Coupe GTE најављује нови Phaeton?

Агенције
Volkswagen C Coupe GTE најављује нови Phaeton?

VW је на ауто-салону у Шангају приказао концепт нове луксузне купе-лимузине. У њемачком произвођачу кажу да овај аутомобил пружа увид у дизајн будућих топ модела марке Volkswagen.

 

Са дужином од преко 5 м, концепт C Coupe GTE могао би да представља најаву слиједеће генерације модела Phaeton, у случају да се Volkswagen одлучи да настави да производи луксузну лимузину под тим именом.

Аутомобил слиједи стилске обрасце карактеристичне за најновију гаму VW модела, прије свега занови Пасат, са наглашеном хоризонталном решетком маске хладњака и уским фаровима.

У поређењу са мањим Пасатом, концепт С Coupe GTE има издужену, ниску силуету, дугачку хаубу и нешто већи препуст преко предњих точкова.

Издувни систем завршава се са два пара симетрично постављених трапезоидних отвора који су елегантно уклопљени у задњи браник.

Да је ријеч о заиста луксузном возилу, најбоље се види када се отворе врата и завири у кабину.

Аутомобил је конципиран тако да има 4 одвојена сједишта која више подсјећају на авионска сјдишта у бизнис класи.

Посебна пажња посвећена је путницима који ће се возити позади. Са међуосовинским растојањем од 3 метра, возило пружа више него довољно мјеста за ноге, што VIP клијенти у Кини посебно цијене.

(Због тога многи свjетски произвођачи аутомобила праве специјалне верзије својих лимузина са продуженим размаком између осовина - само за кинеско тржиште.)

Кокпит је сведен и потпуно дигитализован, а у наслонима за главу предњих сjедишта смjештена су два дисплеја.

Путници на задњим сjедиштима могу да контролишу одређене функције у возилу (климу, мултимедијални систем...) преко "touchscreen" уређаја који се налази у наслону за руке.

 

За погон је одабран "Plug-In " хибридни систем који се састоји од четвороцилиндарског TSI турбо-бензинца са 210 кс (155 kW) и електромотора са 124 кс (91 kW).

Укупна комбинована снага погонског система износи 245 кс (180 kW) а максимални обртни момент 500 Нм.

Уз помоћ осмостепеног аутоматика, лимузина је у стању да убрза из мjеста до 100 km/h за 8,6 с и да достигне максималних 232 km/h.

Volkswagen је приликом одабира мотора имао у виду и еколошке карактеристике, па C Coupe GTE може да се вози и само уз помоћ електромотора, брзинама до 130 km/h, и да притом пређе до 50 км прије него што се батерије испразне.

Када се користе капацитети обије погонске јединице, укупна аутономија кретања износи преко 800 км.

Просјечна фабрички декларисана потрошња је 2,3 л/100 км, а CO2 емисија 55 г/км

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана