Водич за Сајам аутомобила у Женеви 2015.

Агенције
Водич за Сајам аутомобила у Женеви 2015.

До почетка једног од најзначајнијих сајмова аутомобила у 2015. години преостало је неколико дана. Већина произвођача већ је најавила новитете које ће представити публици у Женеви, а неки ће то учинити уочи самог почетка ове манифестације. Сазнајте које нас премијере очекује на овогодишњем салону.

Највећи свјетски сајам аутомобила у првој половини године биће отворен за публику од 5. до 15. марта, док су 3. и 4. резервисани за медијска дешавања.

На 85. међународном ауто-салону, "Geneva Motor Show 2015," посетиоци ће моћи да виде велики број европских и свjетских премијера нових или рестилизованих модела, као и увек атрактивне концептне аутомобиле који пружају поглед у будућност у ауто-индустрији.

Луксузни аутомобилски брендови, попут Audiја, BMW-а, Мерцедеса, изложиће своје најновије моделе.

Audi у Женеви представља другу генерацију супер-спортског аутомобила R8, BMW долази са новим мини-ваном у који може да се смjести 7 путника - Серијом 2 Gran Tourer, док је Мерцедес одабрао женевски сајам за премијеру супер луксузне С класе - продужене лимузине Maybach Pullman.

Неколико произвођача аутомобила чији модели припадају средњој класи представиће занимљиве новитете.

Шкода ће изложити трећу генерацију лимузине Суперб, на Volkswagenовом штанду посjетиоци ће моћи да виде нови Тouranн, европску премијеру имаће спортски караван - Subary Levorg, а Тоyоtа представља рестилизоване моделе Аурис и Авенсис.

Међу малим и супер-мини аутомобилима, издваја се нова Honda Jazz, затим потпуно нови мали градски модел Opel Карл, док је Peugeot рестилизовао 208-ицу, а Киа модел Picanto.

Убрзано растући сегмент кросовер и СУВ возила биће богатији за обновљену Хонду ХР-В, нову генерацији Hyundaија Tuscon, који ће заменити актуелни модел ix35, потпуно нови СУВ - Renault Kadjar, први кросовер марке Сеат, Sang Young, као и освjежени Range Rover Evoque.

Међу новитетима у класи спортских аутомобила налазе се Audi RS3 Sportback, Ford Focus RS , Honda Type R, Opel Corsa OPC.

Највеће звијезде свакако су супер-спортски модели, а поред поменутог Audiја Р8 ту су и Феррари 488GTB, Fort GF Concept, McLaren 675LT, Porsche Cayman GT4, Honda NCX, Lotu Evropa 400.

Као и на претходним сајмовима, и на овогодишњем публика ће моћи да завири у будућност ауто-индустрије кроз бројне концептне аутомобиле и дизејнерске студије.

Штандове познатих свjетских произвођача красиће концепти - Audi Prologue Avant, Infiniti QX30, Кia Sportscape, Nissan Sway и многи други.

Више датаља о премијерама и догађањима са женевског салона можете пратити на током одржавања ове манифестације, од 3. до 15. марта 2015.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана