Вежите се, овај аутомобил има лудило дугме

Агенције
Вежите се, овај аутомобил има лудило дугме

Унапређени Тесла Модел С П85Д од 0 до 96 km/h стиже за 3,2 с, по чему може да се мhери са савременим супер-спортским аутомобилима. Бројеви на папиру су једно а лично искуство нешто сасвим друго. Сајт DragTimess снимио је реакције обичних људи током краткотрајног, али сулудог убрзања овог електромобила.

Већина људи на електричне аутомобиле гледа као на незанимљива возила необичног дизајна која можда доносе уштеде и бенефиције својим власницима, али која су бескрајно досадна за вожњу.

Иако су очекивали да ће аутомобил нагло убрзати, ништа није могло да их припреми на оно што је услиједило, послије притискања дугмета и уласка у такозвани "лудило мод".

Једноставно, за разлику од класичних спортских модела са конвенционалним моторима којима је потребно неко вријеме да достигну највећи обртни момент, електрични аутомобили располажу максималним обртним моментом истог тренутка када до краја стиснете папучицу за гас.

Када се томе дода да унапређени Тесла С П85Д има два електромотора укупне снаге 700 кс, са колико располаже и Ламборгхини Авентадор, постаје јасније о каквој моћној машини је ријеч.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана