Велики као кућа а има и степенице - Lincoln Navigator VIDEO

Агенције
Велики као кућа а има и степенице - Lincoln Navigator VIDEO

Уз Cadillac Escalade, Lincoln Navigator спада у сам врх луксузних америчких СУВ модела. У Њујорку је управо представљен концепт новог Navigatorа који је већ самом својом појавом привукао пажњу аутомобилске јавности.

Оно што прво упада у очи, поред импозантне величине возила, су огромна врата која се отварају нагоре, као код неких суперспортских аутомобила. У овом случају, у Lincolnу су се одлучили за по једна врата на свакој страни, тако да је приступ кабини потпуно несметан када се она подигну.


Продукцијска верзија ће из практичних и економских разлога највероватније имати класична врата, али решење примjењено на концепту веома је занимљиво.

С обзиром да је у питању заиста огроман СУВ, одстојање пода возила од земље је знатно веће него код обичних путничких аутомобила, па је улазак и излазак из Navigatorа отежан. Lincoln је и за овај проблем пронашао згодно рjешење у виду склопивих степеница које се аутоматски извлаче када се отворе врата.

На тај начин, ВИП клијентела моћи ће елегантно да изађе из возила када ступа на црвени тепих.

У луксузној путничкој кабини има мjеста за шест одраслих особа, у три реда сjедишта. Положај сваког сjедишта може се подешавати на чак 30 начина, како би сваки од путника заузео иделану позицију током вожње али и прилагодио форму сjедишта индивидуалним потребама. Lincoln је представио и опцију са мини гардеробером који се налази у пртљажнику возила.

Испод хаубе крије се моћни Фордов 3.5 литарски В6 EcoBoost који, како каже произвођач, располаже са преко 400 кс.

Иако ће се серијска верзија вjероватно разликовати у неким детаљима од концепта, будући Navigator несумњиво ће представљати упечатљив призор на путевима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана