Уникатни Загато Ламборџини 5-95 иде на аукцију

Г.С.
Уникатни Загато Ламборџини 5-95 иде на аукцију

Загато је модифициковао само девет примјерака Ламборџинијевог модела Галардо ЛП570-4 Суперлегера, а један од њих ће бити продан на аукцији, која се одржава у Пебл Бичу 16. и 17. аугуста.

У Загату су се одлучили на овај пројект како би прославили своју 95. годишњицу те су девет примјерака модела Суперлегера претворили у супераутомобиле уникатног дизајна. Сваки примјерак је коштао милион долара те је припремљен према спецификацијама које су одабрали купци.

Примјерак на фотографији је био Суперлегера у Григио Линкс сивој боји, но након транспорта у Милано у Италију је током трансформације лакиран у свијетло жуту боју, преноси Кликс.

Каросерија је знатно другачија у односу на стандардни Галардо. Загатови стручњаци су замијенили сваки панел те су чак дизајнирали нова предња и стражња свјетла. Предњи дио се истиче захваљујући заобљеној маски и танким усисницима зрака, док се бочно налазе нови нижи усисници. Такође, усисници су видљиви и иза бочних прозора. Италијанска дизајнерска кућа је израдила и „дабл-бабл“ кров те специјални карбонски кровни отвор.

Назад су уникатни завршеци издувних цијеви, редизајнирана решетка и суптилни карбонски дифузор са свјетлом за кишу инспирисаним оним на болидима Формуле 1. Унутрашњост је пресвучена свијетло сивој кожом, док контраст прави жути конац.

Рецимо и да аутомобил покреће 5,2-литарски В10 мотор, који развија 570 КС и упарен је са 6-степеним аутоматизираним мануелним мјењачем.

Иако је купцу достављен прије десет година, аутомобил је прешао свега 1.794 километра те се очекује да ће бити продан по цијени између 400.000 и 600.000 долара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана