Умjесто теретног Логана, на помолу Duster пик-ап?

Агенције
Умjесто теретног Логана, на помолу Duster пик-ап?

Да би румунски произвођач могао да понуди купцима пик-ап верзију свог СУВ модела, наговjештено је још крајем 2013, када су објављене фотографије прототипа који је израдила фирма Romturingia, специјализована за модификовање модела марке Dacia у аутомобиле за посебне намjене.

Ова компанија је тада уз помоћ центра Renault Technologie Roumanie трансформисала Duster у практични пик-ап замишљен као возило широке намjене, са довољно великим отвореним теретним простором позади и теренским способностима, укључујући и погон 4x4.

Задњи ред сjедишта је избачен, чиме је добијен теретни простор је дугачак 1,7 м у који може да се смjести товар тежине до 400 кг.

Ових дана на Facebook страници љубитеља румунских аутомобила објављене су фотографије новог прототипа снимљене током теренске тест вожње.

Возило личи на претходну варијанту, с тим што је овог пута за основу послужио рестилизовани Duster за 2014.

Dacia није потврдила да ли ће и када Duster пик-ап ући у серијску производњу. С обзиром да румунски произвођач није представио пик-ап верзију у оквиру породице новог Логана, као што је то био случај са првом генерацијом овог модела, претпоставља се да ће његово мjесто заузети Duster пик-ап.

У том случају, на располагању би били мотори које користи стандардни модел. Поред 1.6 литарског атмосферца са 105 кс, у понуди би се нашао и 1.2 литарски TCe са 125 "коња", док би се дизел понуда састојала од 1.5 литарског dCi мотора са 90 и 110 кс.

За мање захтевне терене била би довољна верзија са предњим погоном, док би за озбиљније теренске послове купцима био доступан 4x4 модел.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана