Украдени Jaguar пронађен после 46 година

Агенције
Украдени Jaguar пронађен после 46 година

Власник Jaguarа Е-Type, 82-годишњи адвокат у пензији Ајван Шнајдер, није могао да вjерује својим ушима - аутомобил који му је украден 1968. у Њујорку, пронађен је недавно у Калифорнији.

Како преносе амерички медији, украдени Jaguar Е-Type налазио се у контејнеру на теретном броду на путу за Холандију.

Цариници из Лос Анђелеса су током рутинске провјере документације за извоз аутомобила, када је теретњак већ напустио луку у Лонг Бичу, открили да је ријеч о украденом возилу. Превозник је тада организовао повратак аутомобила у САД и Jaguar је враћен свом правом власнику.

"То је право чудо. Имао сам 36 година, а сада 82", изјавио је Ајван Шнајдер када су га калифорнијски цариници обавјестили да су пронашли његово возило.

"Био је то мој први прави и најдражи аутомобил", казао је Шнајдер који данас живи на Флориди.

"Купио сам га новог. Био је стар мање од годину дана када су ми га украли. Понекад бих се будио у четири или пет ујутру суботом и недјељом како бих могао да га возим на аутопуту", испричао је бивши адвокат.

Када је купљен 1967. године, његов Jaguar Е-Type кабриолет коштао је 5.000 долара. Процјењује се да данас, упркос огреботинама и зарђалим дијеловима, вриједи око 24.000 долара, а добро очувани примјерци могу да достигну цијену и до 100.000 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана