Украдена Корвета враћа се кући након 33 године

Агенције
Украдена Корвета враћа се кући након 33 године

Америчка полиција пронашла је Корвету (Chevrolet Corvette) која је 1981. године украдена власнику из Детроита. Према њиховим ријечима, аутомобил је у пристојном стању, а на километар сату пише да је прешао свега 47.000 миља.

Седамдесетједногодишњи Џорџ Толекс милсио је да се неко са њим шали када су му из осигуравајуће компаније телефоном јавили да је пронађена његова украдена Корвета Ц3 из 1979. Повјеровао је тек када су му исту вијест саопштили из полиције.

Толекс, који је био запослен у Џенерал Моторсу, велики је заљубљеник у Корвете и дуго му је требало да преболи губитак аутомобила који му је украден у Џеферсон авенији у Детроиту три деценије раније. Он тврди да чак није ни наплатио новац од осигурања због крађе, тако да возило законски и даље припада њему.

Ипак, како каже, највећа му је брига како да Корвету транспортује из савезне државе Мисисипи, до Детроита у коме и даље живи.

У међувремену, прича је доспеијла до челника Џенерал Моторса, који су се понудили да помогну свом бившем раднику и да аутомобил бесплатно превезу до његове куће.

Неке приче ипак имају срећан крај, па макар и након 33 године чекања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана