У припреми BMW Серије 4 Gran Coupe

Aгенције
У припреми BMW Серије 4 Gran Coupe

Моделу BMW Серије 4 Coupe ускоро би у продајним салонима могла да се придружи и купе-лимузина. Прототип будућег BMW-а Серије 4 Gran Coupe фотографисан је током тестирања са минималном камуфлажом.

Осим што потврђују да ће нова Серија 4 поред Coupe и Cabriolet модела имати и продужену Gran Coupe верзију са 4 врата, фотографије нам откривају детаље спољашњости, али и ентеријера овог аутомобила.

BMW Серије 4 Gran Coupe биће заснован на платформи Серије 3 и имаће веће међуосовинско растојање у поређењу са класичним Coupeом Серије 4 са двоја врата.

Основна концепција и силуета аутомобила подсjећа на нешто већи Gran Coupe Серије 6, а предњи дио дизајниран је по угледу на BMW Серије 4 Coupe. Линија крова је у благом је паду почевши од централних носача крова према задњем дијелу аутомобила.

Очекује се да ће из истог аутомобила бити преузети и мотори. На располагању су 2.0 литарски турбо-бензинац са 245 кс (180 kW) и 345 Нм максималног обртног момента, као и 3.0 литарски шестоцилиндраше који производи 306 кс (225 kW) и 406 Нм.

Осим бензинских агрегата, доступан је и дизелаш са 184 кс (135 kW).

У BMW-у се за сада не оглашавају о датуму премијере модела Серије 4 Gran Coupe, али вjерује се да би он могао да буде представљен јавности већ на ауто-салону у Лос Анђелесу, у новембру 2013.

Баварцима је свакако у интересу да се овај модел што прије нађе на тржишту, како би се супротставио најљућим ривалима, Аудију А5 Sportback и Мерцедесу CLA.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана