У петак бесплатна пробна вожња на снијегу

СРНА
У петак бесплатна пробна вожња на снијегу

Бањалука - Ауто-мото савез /АМС/ Републике Српске и Ауто-мото друштво Бањалука позивају возаче да у петак, 29. новембра, својим возилима дођу на аутодром "Залужани" гдје ће на припремљеној стази моћи бесплатно да испробају вожњу на снијегу, под контролом стручњака АМС-а.

Из АМС Српске је саопштено да ће возачи, у оквиру акције "Возачи, пробајте вожњу на првом снијегу", имати могућност да уоче на који начин се покреће возило из мјеста, каква је вожња по клизавом путу, које је потребно безбједно одстојање, начин вожње у кривини, кочење и заустављање.

Током пробних вожњи на снијегу у петак од 11.00 до 15.00 часова биће одржана и демонстрација правилног постављања ланаца на гуме, као и вожње по стази са ланцима и без ланаца.

Из АМС-а напомињу да вожњу по снијегу на стази могу испробати сви заинтересовани грађани са возачком дозволом и властитим регистрованим возилом, без обзира на дужину возачког стажа и искуство.

Посебно су позвани млади возачи, а могућност да обуче кандидате за вожњу на снијегу по стази у Залужанима у петак ће имати и ауто школе, односно инструктори вожње из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана