У чему се вози британска краљица?

Aгенције
У чему се вози британска краљица?

Ако се од 11. до 14. јула задесите у Лондону, моћи ћете да на изложби, која се организује у оквиру комплекса Бакингемске палате, видите посебно направљени Bentley у коме се вози британска краљица, Елизабета II.

Овај јединствени аутомобил, произведен 2002. године и поклоњен краљици у част 50 година њене владавине, заузеће централно мjесто међу другим краљевским и државничким возилима марке Bentley који ће бити представљени на истој манифестацији.

Рад на Bentley-ју, који је током конструисања имао интерну ознаку "Пројекат дијамант", започет је 2000. године. Инжењери и дизајнери су добили задатак да створе аутомобил који ће бити погодан за превоз краљице у свим могућим приликама и околностима.

Тако је конструисана луксузна лимузина са продуженим међуосовинским растојањем, повишеном кабином и специфичним панорамским стакленим кровом, да би Британци могли што боље да виде своју краљицу током појављивања у јавности.

Како би задња сеjдишта и њихова позиција у возилу били одговарајуће дизајнирани, инжењери су током рада користили модел краљичине висине. Поред тога, задња врата се отварају уназад, под углом до 90 степени, да би се времешној краљици олакшао улазак и излазак из возила.

Прочитајте о конкурсу који је Бакингемска палата расписала за краљичиног шофера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана