У Бањалуци сусрет љубитеља “алфа ромеа” ФОТО

Агенције
У Бањалуци сусрет љубитеља “алфа ромеа” ФОТО

Бањалука - Алфа ромео клуб УГО Стела организовао је данас на централном бањалучком тргу Други регионални сусрет љубитеља аутомобила “алфа ромео”, у оквиру којег је Бањалучанима престављено стотињак возила ове марке, преносе агенције.

- Овогодишњи сусрет љубитеља “алфе” који смо организовали поводом Дана града интернационалног је карактера, јер су дошли жалфистиж из Италије, Швајцарске, Шведске, Француске, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Словеније и из цијеле БиХ - рекао је један од организатора скупа и члан Алфа ромео клуба УГО Стела Горан Вуковић.

Он је рекао да је манифестација спортско-забавног карактера, те да се послије скупа на Тргу Крајине на стази у Залужанима вози “најбржи круг”, након којег се наставља дружење љубитеља “алфа ромеа”.

Према Вуковићевим ријечима, најстарији изложени примјерак данас је „алфа ромео Џулија” из 1967. године, а Бањалучани су могли видјети моделе од краја шездесетих, до најновијих.

Вуковић је навео да бањалучки клуб УГО Стела окупља 127 љубитеља “алфа ромеа” који желе да направе регионални скуп “алфијаду”, чиме би Бањалука била центар окупљања љубитеља овог возила.

- “Алфа ромео” се најчешће купи случајно, а након пређених 150 километара човјек схвати да је то оно што му је недостајало у животу - рекао је Вуковић који је и сам поносан власник “алфа ромеа”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана