Турци представљају свој први електрични СУВ сљедеће недјеље

B92
Foto: ANE

Турски глобални технолошки бренд, ТОГГ, одбројава дане до премијере свог првог аутомобила у Ц-СУВ сегменту, који се дефинише као “паметни уређај”.

У оквиру церемоније која ће се одржати 29. октобра уз учешће предсједника Туске, Ердоана, одржаће се отварање производних погона ТОГГ-а у Гемлику.

Отварањем фабрике СУВ, који се до сада производио у радионици за прототипове за потребе разних претпродукцијских тестова, бити потпуно спреман за масовну производњу, пише бизнисинфо.ба.

Убрзо након тога, ТОГГ Ц-СУВ биће послат у акредитоване испитне центре како би се потврдила његова спремност за излазак на пут.

ТОГГ-ов потпуно електрични Ц-СУВ модел, који ће бити подвргнут хомологацијским тестовима у трајању око пет мјесеци, требало би да стигне у продајне салоне у марту 2023.

Након овог СУВ-а, потпуно електрична лимузина у Ц сегменту биће понуђена купцима 2025. године. Затим слиједе компактни хечбек, Б-СУВ и Ц-МПВ, чиме ће се комплетирати асортиман возила компаније ТОГГ.

Ових пет електричних модела користиће исту механичку платформу, а ТОГГ има за циљ да достигне производни капацитет од 175.000 јединица годишње и да до 2030. пласира на тржиште укупно 1.000.000 возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана