Трамп стао на страну Илона Маска и "Тесле"

Срна
Трамп стао на страну Илона Маска и "Тесле"

ВАШИНГТОН - Амерички предсједник Доналд Трамп стао је на страну произвођача аутомобила "Тесла" и позвао власти Калифорније да дозволе отварање постројења.

Трампови коментари објављени су дан након што је власник компаније "Тесла" Илон Маск изјавио да ће поново отворити постројење у Фремонту и изнио низ критика против наредбе о блокади уведеној ради сузбијања ширења вируса корона.

"Калифорнија треба да дозволи отварање постројења Тесле", навео је Трамп у поруци објављеној на "Твитеру".

Гувернер Калифорније Гевин Њусом рекао је синоћ да ће он и званичници здравствених служби разговарати са представницима "Тесле" након што је радницима постројења наређено да се врате на радна мјеста упркос забранама.

Њусом је раније изразио очекивања да ће постројење бити отворено наредне седмице и да није знао ништа о налогу да се радници врате на посао.

Нешто раније објављено је да је компанија "Тесла" поручила радницима у постројењу за производњу возила да се врате на посао.

"Срећни смо што можемо да вас обавијестимо да се можете вратити на посао и да смо спровели детаљне планове како би били безбједни", наводи се у поруци упућеној радницима у коју је увид имао Ројтерс.

Званичници здравствених служби из области Аламеда, гдје се налази постројење, раније су рекли да компанија мора остати затворена све док су на снази мјере блокаде уведене с циљем спречавања ширења вируса.

Компанија "Тесла" поднијела је током викенда тужбу против локалних власти, а њен директор Илон Маск запријетио је да ће напустити Калифорнију и производњу пребацити у Тексас или Неваду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана