Toyotina дигитална командна табла

Агенције
Toyotina дигитална командна табла

Судећи на основу најновијих апликација које је Toyotа упутила патентном заводу, ова компанија припрема дигиталну командну таблу која ће се састојати од панела осjетљивих на додир.

Toyotina футуристичка командна табла на концепту Fun Vii из 2011. године Како преноси амерички Car and Driver, Toyotа је патентном бироу пријавила нови систем под називом "Intellitouch", који се односи на "електронске контролере и панеле осjетљиве на додир".

Претпоставља се да је у питању потпуно дигитална командна табла слична дигиталној инструмент табли на Кадилаковиом ЦУЕ систему.

Очекује се да ће нови систем бити знатно унапријеђенији у односу на актуелне Entune и Enfrom навигационе/мултимедијалне системе који се уграђују у аутомобиле марке Toyotа и Lexus.

Крајслеров бежични пуњач на моделу Dodge Dart из 2012. године

Друга технологија коју ускоро треба очекивати у будућим Toyotinim моделима јесте нека врста бежичног пуњача за "smartphone" уређаје, попут сличног система који Крајслер нуди као опцију у моделу Dodge Dart.

Детаљи о Toyotin пуњачу још увијек нису познати, а Крајслеров систем функционише тако што се пуњач активира када возач постави свој мобилни телефон на посебну подлогу. Пуњење је у овом случају могуће само док је мотор аутомобила укључен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана