Тоyота представља нови визуелни идентитет

Срна
Тоyота представља нови визуелни идентитет

Тоyота је представила нови визуелни идентитет бренда у Европи с прерађеним верзијама лога и типографије. Ово означава ново доба за Тоyоту, у њеном преласку из произвођача аутомобила у пружатеља услуга мобилности.

Нови дизајнерски језик је течан у сваком дигиталном и физичком додиру са странком и прилагођен је различитим странкама које се сусрећу са брендом привучени све већом понудом производа и услуга за мобилност.

Нови визуални идентитет обликован је на темељу четири кључна начела: усмјереност према напријед, спремност на мобилност, наглашенији премиум осјећај и досљедност у свим гранама и сегментима пословања.

Тоyотин нови лого огољен је на једноставни 2Д дизајн, изостављено је име Тоyота, јер је знак сам по себи добро познат широм Европе. Овај дизајн комуницира једноставност, транспарентност и савременост те је савршено прилагођен дигиталном простору, али подједнако је ефикасан и у физичком свијету. Нови лого ће се користити у свим видовима комуникације, док ће актуелни лого и даље користити за возила. Важећи визуелни идентитет малопродајне мреже ће остати на снази, али ће ући у разматрање у контексту Тоyотине стратегије развоја мреже 2025.

Нови визуелни идентитет употпуњен је разгранатом типографијом, типом слова Тоyота Тyпе, намијењеном подједнако он-лине и офф-лине окружењу, стварајући отворен однос са странкама. Тиме је учињен нови искорак у дигиталној спремности на путу према онлине малопродаји у Европи, што је смјер којим компанија креће.

Нови логотип доноси и већу јасност и досљедност кроз сва подручја Тоyотиног пословања, укључујући промјене именовања – Toyota Insurance Management се одсад зове Toyota Insurance Services* ширећи своје пословање кроз пораст интернетских услуга и нових производа за мобилност. На подручју рабљених аутомобила, програм Тоyота Плус сада постаје Toyota Approved Used.

"Развили смо нови визуелни дизајн бренда мислећи на "сутра". Наш је фокус стварање све бољих веза са странкама, омогућавајући им да држе корак с брзим ширењем Тоyотиних електрифицираних возила, услуга мобилности и онлине малопродаје. Дизајн је измијењен ради бољег повезивања са странкама кроз цијели низ додирних тачака, а бит ће га могуће, по први пут, видјети приликом представљања новог Јариса Хибрид, потпуно нове, 4. генерације нашег иновативног градског аутомобила."- рекао је Дидије Гамбар, Потпредсједник за продају, маркетинг и искуство странака у Тоyота Мотор Еуропе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана