Toyota открила како изгледа овежени Auris

Агенције
Toyota открила како изгледа овежени Auris

Аvensis неће бити једини рестилизовани модел компаније Toyota који ће имати премијеру на предстојећем ауто-салону у Женеви. Само двије и по године пошто је лансиран, редизајниран је и нови Auris.

Toyota је објавила прве фотографије Aurisа за 2015. који ће се касније током године у продајним салонима замјенити актуелну верзију овог модела.

Одлука компаније да изврши рестилизацију у овом тренутку представља мало изненађење с обзиром да је Ауирс друге генерације приказан на сајму аутомобила у Паризу у јесен 2012, дакле прије мање од три године.

Судећи према првим фотографијама које откривају промјене на предњем дијелу аутомобила, Toyota се одлучила за опсежан редизајн - нови су фарови, маска хладњака, свјетла за маглу и предњи браник.

Фарови, као и хромирана лајсна на хладњаку која се простире између њих слични су као на рестилизованом Авенсису, док се изглед предњег браника разликује од тренда који преовлађује на најновијој генерацији Toyota аутомобила. Утисак је да је јапански произвођач кориговао неке елементе дизајна који нису баш по укусу европског купца.

Toyota за сада није објавила фотографије задњег дијела аутомобила, али очекује се да су позади такође извршене мање стилске корекције.

Значајне промјене примећују се и у кабини. Иако је основна поставка команди и инструмената неизмјењена, готово да ни један елеменат није остао исти.

Другачији су инструменти испред возача, вентилациони отвори, команде мултимедијалног система и клима-уређаја, док је чувени дигитални сат премјештен са горњег дијела централне конзоле на панел екрана мултимедијалног уређаја.

Toyota за сада није објавила спецификације мотора, али је најавила да ће Auris за 2015. бити понуђен са "новим и унапређеним" погонским јединицама.

Технички детаљи и нове фотографије биће доступни почетком марта, након женевске премијере овог аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана