Toyota и Lexus припремају изненађење

GS
Toyota и Lexus припремају изненађење

Lexus ЛФА, један од најбољих и најљепших спортака посљедњих година, ускоро би требао добити насљедника.

Нови је модел најављен још 2022. године концептом ГР ГТ3. Тадашња нагађања сада су добила потврду, тадашњи концепт био је основа за насљедника ЛФА.

Како сазнаје Carscoops, а преноси Index, нови ће модел замијенити РЦ Ф ГТ3, а покретаће га напредни В8 мотор.

Након премијере и инаугурације у такмичење тркаће верзије, на ред би требала доћи и друмска верзија као посљедица јасно дефинисаних кретања у свијету ГТ3 такмичења. Ту се спомиње хибридни погон с више од 800 КС, а тиме и могућност да стане на линију моделима као што су Ferrari 296 ГТБ.

Прототип модела је већ снимљен на тестирањима, и то на стази у Јапану, али и на Spa-Francorchamps у Белгији.

Ипак, утисак је да коначан дизајн друмске верзије није у потпуности дефинисан, а посебно интеријер који по старом добром рецепту Lexusa мора комбиновати спорт и луксуз уз високе критеријума стила.

На тренутак се ваља вратити и на погон. 4.8 В10 је дефинитивно понзионисан, а ЛФР би требао мотор дијелити с ГР-ом ГТ3. Twin турбо В8 је готово сигурна ствар, а друмска верзија ће сасвим сигурно имати и електричну компоненту. Снага хибрида у синергији би могла досећи и више од 800 КС.

И коначно која о премијери. Тркаћа верзија најављена је за деби у 24 сата Дајтоне у јануару 2026. године. Исте године доћи ће и цестовна варијанта. Буде ли близу ЛФА, многи ће бити срећни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана