Топ 5 скупих технологија које су постале приступачне

Aгенције
Топ 5 скупих технологија које су постале приступачне

Као и у другим сферама живота, у благодетима нових технологиија аутомобилске индустрије најпре уживају они са дубоким џепом - власници скупих и супер-спортских модела. Ипак, прије или касније, технолошки напредни системи почињу да се уграђују и у високотиражне аутомобиле који су доступни просјечном купцу.

У почетку скупе и ријетке, неке својевремено веома напредне технологије сада можемо да пронађемо и у аутомобилима које возимо или свакодневно виђамо на путевима.

Амерички CNET направио је топ листу 5 система који су се првобитно појавили на скупим, луксузним моделима или тркачким аутомобилима, а сада су практично постали стандардни у ауто-индустрији.

Међу њима је функција која у одређеној мjери елиминише проклизавање точкова приликом оштрог старта, систем познатији као "Launch Control", који води поријекло из Формуле 1, адаптивни систем ослањања, који је данас доступан и у Опел моделима, мјењач са дуплим квачилом, али и турбо-пуњач, који је широко распрострањен у разним варијантама у савременој аутомобилској индустрији, као и дугме за стартовање-заустављање рада мотора.

Погледајте листу 5 некада веома скупих и ретхих, а данас сасвим приступачних технологија у аутомобилима:

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана