Тојота спрема електрични модел са аутопилотом попут Теслиног

Г.С.
Тојота спрема електрични модел са аутопилотом попут Теслиног

Јапански произвођач планира да на кинеско тржиште следеће године лансира први електрични ауто опремљен напредним системом аутономне вожње сличним Теслином, саопштила је ГАЦ Тојота.

Ова заједничка компанија са кинеском државном компанијом Гуангџоу Аутомобиле Гроуп (ГАЦ) има за циљ да обнови тржишни удио јапанског произвођача аутомобила у Кини тако што ће сустићи кинеске ривале у технологијама у хибридима, батеријама и паметним возилима.

Група је најавила низ циљева иновација на данашњем догађају у Гуангџоуу.

ГАЦ Тојота саопштила је да ће следеће године лансирати Bozhi 3X  СУВ, као први модел који ће бити опремљен системом који ће омогућити напредну помоћ при вожњи за паркирање и навигацију на аутопутевима и градском саобраћају, преноси Б92.

Ово би осигурало његово лидерство у понуди технологије аутономне вожње међу свим страним брендовима у Кини, наводи се у саопштењу.

ГАЦ Тојота развија систем са Момента Глобал, стартапом који развија софтвер за аутономну вожњу за произвођаче аутомобила, укључујући Мерцедес-Бенз.

Такође сарађује са компанијом Хуавеи, како би била у могућности да употреби софтвер за управљање возилом, почевши од електричне лимузине која ће бити лансирана 2025. на кинеско тржиште.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана