Тојота има највриједнији бренд у свијету аутомоблиа

Агенције
Тојота има највриједнији бренд у свијету аутомоблиа

"Тојота" је успјела да одбрани титулу највриједнијег свјетског аутомобилског бренда, као што је објављено у извјештају сачињеног од реномиране бренд консалтинг куће "Интербранд". У категорији 100 најбољих свјетских брендова, "Тојота" је заузела високо десето мјесто.

То није никакво изненађење, с обзиром да је и претходних година "Тојота" била високо рангирана по питањима брендинга и вредности компанија. Ове године, вриједност јапанског бренда скочила је за 9%, што је било сасвим довољно за овакве резултате.

Како се у образложењу наводи, "Тојота" је заузела овако високу позицију захваљујући првенствено великој лојалности купаца, али и сталним напорима које компанија улаже у развој аутомобила са пријатељским односом према природи.

Највећу заслугу за то има електрични модел "Пријус", који је успио да учврсти повјерење купаца у "Тојоту".  

Ипак, без обзира на то што се велики број возача враћа "Тојоти", компанија увелико ради на привлачењу млађе генрације кроз популарне цијене и одржавање истих када дође вријеме да се стари аутомобил замјени новим.

"Тојота" је током мјесеца јуна успела да добије и награду за "најзеленији" бренд у аутомобилској индустрији, што ће, уз побољшање поцизије у Европи, остати приоритет овог великог произвођача аутомобила. Иначе, вриједност самог бренда процијењена је на 30,28 милијарди долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана