Тесла узвраћа ударац

Aгенције
Тесла узвраћа ударац

Чини се да компанију Тесла Моторс није превише уздрмао инцидент у којем је изгорио један примерак Модела S. Произвођач електричних аутомобила из Калифорније објавио је да је број наруџбина за нови Модел Х већ премашио 6.000.

Једна ласта не чини прољеће, па тако ни један инцидент није довољан да уздрма поверење у Тесла аутомобиле. То показује и број резервација за будући СУВ модел који ће се наћи у продаји почетком 2014.

Закључно са 5. октобром, за куповину овог возила у САД већ се пријавило 6.117 купаца. Они су положили депозит од најмање 5.000 долара, колико је потребно издвојити за резервацију основног Модела Х, иако цијена аутомобила још увијек није званично саопштена. Очекује се да ће овај модел у Америци коштати приближно као и Модел S, између 62.400 и 95.000 долара (46.000-70.00 евра), не рачунајући субвенције које се одобравају за електрична возила.

Да купци заиста имају поверење у Тесла аутомобиле, говори податак да су многе резервације стигле од власника који већ поседују неки од модела овог произвођача, Роадстер или Модел S. Они би желели да своја СУВ возила са конвенционалним погоном замjене електричним моделом истих карактеристика.

Тесла Модел X заснован је на измjењеној верзији платформе Модела S. У аутомобил може да се смjести 7 путника у три реда седишта. Основна верзија Модела X опремљена је електричним мотором који се напаја из батерија од 60 или 85 kWh, а снага се преноси на задње точкове. Као опција биће понуђен и модел са два електромотора и погоном на сва четири точка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана