Тесла спрема ново чудо: Аутомобил + ракета

ГС
Тесла спрема ново чудо: Аутомобил + ракета

Илон Маск је имао много тога да каже о другој генерацији Тесла Роадстер-а у послиједњих пет година, али како сада стоје ствари, још увијек је далеко од производне линије.

Међутим, кашњење у лансирању Роадстера није спријечило једног вјештог дизајнера да замисли како би коначна верзија Теслиног хипераутомобила могла да изгледа.

Готова креација је названа Tesla SpaceX Model R  и долази из мисли Максимилијана Шнајдера, њемачког дизајнера који је раније радио у  Audiju, Mercedes-Benzu, Volkswagenu, Mitsubishiju, a управо je лансирао Design to the Mak на канал Јутјуб.

“Дивљи” хипераутомобил проширује Маскову тврдњу да би Роадстер могао бити понуђен са ракетним бустерима, али ствари подижу до још екстремнијих висина.

Прво је дизајн. Облик Tesla SpaceX Model R нема ништа заједничко са Роадстером и због тога изгледа далеко радикалније.

Заиста, има облик који је сличнији прототипу тркача него традиционалном уличном аутомобилу и има LED фарове уредно уграђене у испупчене лукове предњих точкова.

Стаклени кокпит је постављен прилично напријед у аутомобилу, а аеродинамички поклопци точкова такође упадају у очи. Настављајући радикалну каросерију и облик SpaceX Model R су масивна аеродинамичка пераја на задњим плочама.

Шнајдеров сан, Тесла хипераутомобил би само покретао електрични погон, али би такође имао ракете са течним водоничним погоном, што би резултирало комбинованом снагом од 2.600 КС за 'стандардни' аутомобил уз максималну брзину од 467 км/х (290 мпх) и 2.950 КС за варијанта усмерена на трку са максималном брзином од 526 км/х (327 мпх), преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана