Тесла се враћа у будућност с новим SUV моделом!

Aгенције
Тесла се враћа у будућност с новим SUV моделом!

Амерички произвођач електричких аутомобила представио је нови, револуционарни Модел H. Кажу да је 'функционалнији од каравана, има више стила од SUV-а и боље перформансе од Поршеа Карере'.

У калифорнијском студију Тесла Моторса представљен је Модел H, најновије постигнуће те компаније. Ријеч је о футуристичком SUV-у, који директор Тесла Моторса Elon Mask назива ''револуционарним''.

''Створили смо ауто који је далеко функционалнији од каравана, има више стила од SUV-а и боље перформансе од Поршеа 911 Карере'', поручио је Маск.

Нови модел Тесла Моторса на тржишту би се требао наћи почетком 2014. године и то у двјема верзијама – с батеријама снаге 60 kWh или 85 kWh, а досег који ће моћи превалити без пуњења износиће од 130 до 160 километара. Неслужбено се спомиње да ће коначне верзије имати и двоструко већи домет.
 


Од нула до 100 километара на сат требаће му свега 4,4 секунде, а посебан, футуристички изглед свакако дају врата 'Falcon', која се подижу и савијају попут птичјег крила. Таква врата одлично су рјешење за уска паркиралишта, а уједно знатно олакшавају улазак и излазак из возила. Цијена Модела H кретат ће се од 50.000 до 100.000 долара, зависно о моделу и опреми.

Подсјетимо, Теслин Модел S на тржиште ће изаћи већ ове године, но за разлику од Модела H, ријеч је о стандардној, атрактивној, електричној градској лимузини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана